🔥 Testy pro veřejnost – dospělí, studenti, žáci, podnikatele, partnerské vztahy

Co je to prokrastinace? Netrpíte jí náhodou také? Zjistěte to!

recruitment
kouč a assessment

Prokrastinace? Strašák, či účinná prevence?

Nestojí váš výkon za nic, i když se snažíte? Trpíte únavou? Myslíte si, že vaši zaměstnanci nebo i vy sám prokrastinujete?

Co je prokrastinace? Je definovaná jako chronická tendence k odkládání různých úkolů, které vnímáme složitější, těžší nebo méně příjemné. Jejich odkladem se jim snažíme vyhnout s pocitem toho, že je stejně musíme později udělat. Dochází pak k tomu, že sami sebe vystavujeme zbytečnému stresu, že úkol splnit nestihneme nebo že ho uděláme špatně. Prokrastinace tak může vést k pocitům viny, úzkosti nebo i ke ztrátě produktivity.

 

Nepodceňujte příznaky prokrastinace. Chronické odkládání úkolů může postihnout každého!

  • Prokrastinace je dnes velice diskutované téma a to mezi odbornou psychologickou i laickou veřejností. Jedná se o fenomén současné doby, který má významný vliv na naše chování a také výkony ve škole či v práci.
  • Naše provedené studie na velkém vzorku pracující a studující populace jednoznačně ukázaly, že prokrastinaci více podléhají mladší ročníky.Výsledky studií korespondují i ze zpětnou vazbou pracující populace. Ve velkých i středně velkých korporacích na prokrastinaci prostě nemáte čas, což je ovšem zrádné – únava a syndrom vyhoření mluví za vše. Zde jsou reálná čísla, populace manažerů napříč spektrem oborů, kde jsme porovnali míru vyhořelosti, únavu a  prokrastinaci
 

Jak z toho ven a co pro to udělat?

Měřit a sledovat prokrastinaci ve firmách se rozhodně vyplatí. Pokud vás tato oblast zajímá z hlediska výkonu i duševního zdraví, nechte si  naší firmou udělat studii, která vám podá reálný obraz zátěžového faktoru výkonu zaměstnanců, týmů i celé firmy v porovnání s energetickým potenciálem a jeho dopady na angažovanost, výkon, firemní hodnoty, agilitu, kolegialitu a ostatní hodnoty. Na základě testu a rešerše okamžitě rozpoznáme, v čem je váš největší problém, a začneme ho s vámi řešit. Prokrastinace má vliv nejen na váš profesní i osobní život, ale dopady se zejména odráží ve firemním prostředí, na motivaci a spokojenosti zaměstnanců. Z agilních a výkonných firem se stávají pasivní, ze kterých klíčoví lidé odcházejí.

Česká verze

English version

Русская версия